hits

Dronningens nye klær

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi har alltid tenkt at vi ikke skal ha en sånn liten dollejente. Vi skal ikke være sånne folk som bare kler datteren vår i spjåkete kjoler, ballsko og topper med paljetter. Vi skal være sånne folk som etterstreber å nøytralisere kjønnsforskjellene så mye som mulig. Blått til jente, neglelakk til gutt, brunt til alle, det er fint det.

Men så hadde vi jo helt glemt at små jenter har bestemte meninger, de også. Veldig bestemte meninger. Og hvis de vil gå i prinsessekjole, ja så skal de gå i prinsessekjole. Nytter ikke at pappa kommer rekende med en møllspist, brun arvebukse med fire overstrøkne navn på lappen. Hvis lillesnupp har bestemt seg for å gå med den rosa kjolen i dag igjen, så gjør hun det. Henter den ut av skittentøyskurven om hun vil.

Eldstemann var aldri sånn og kunne sikkert gått med en utstoppet grevling på hodet hvis vi satt den der, men med lillesnupp er det noe annet. Hun er visst en liten diva.

Selvfølgelig kunne vi trumfet gjennom og tatt styringen på klesvalget, men det er noe fint over at hun får ta sine egne valg også. Det er selvstendighet i utvikling, om enn litt mer rosapreget enn jeg først hadde trodd.

For lillesnupp har alltid vært en tøffing og jeg hadde nesten trodd hun kom til å velge flanell fremfor tiara. Mmen dronningen befaler og hvis hun vil pynte seg for å ta toget til Tønsberg eller en tur til legen, ja nei da er det bare å finne frem paljettene og adlyde da. Hvis ikke vil hoder rulle ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

/ Lille diva <3

* Følg Tiarahjerte på Facebook *

22 kommentarer

Asså hellandutten <3

Elsker bloggen din! Herlige små hverdags betraktninger så mange av oss kan kjenne igjen.

Og det rosa greiene- det går over. Min eldste var tøffest i gata. Kjole og tiara skulle det være men gjerne i toppen av klatrestativet eller godt plantet i gjørma. Selvstendighet kan være slitsomt, men gu' så bra når de blir eldre.

Søta😍😍😍

Og når vår jente på 3 år i vinter ville ha på seg morgenkåpe utenfor kjolen, sa pappaen her "ja men da må du kle på deg selv". Han hadde aldri sett en så viljesterk jente som stappa alt av klær ned i parkdressen selv, trengte bare hjelp til glidelåsen. I barnehagen var det bare noen få foreldre som stusset, barna og de ansatte svarte bare med "så fin morgenkåpe" så var den dagen i gang :D

Det er jo d som er så kult at de kan se ut som søte små prinsesser og likevell være mye tøffere enn gutta👍 Har ei sånn vi å, hun tror hun er ei prinsesse. Skal ha på Elsakjole, mens hun jakter etter snegler, meitemark og maur.

Yes, helt enig! Lillesnupp elsker for øvrig også Elsa, selv om hun aldri har sett filmen, haha!

Herlig:)

Om du vil teste teorien om å sette en utstoppa grevling på hodet til eldstemann, så har jeg en i garasjen du kan få.. ;)

Herlig ❤️

Har en jente på 2 år. Hun er også veldig jente jente. Elsker prinsesse kjoler, samtidig som hun kan finne på å ville ha på seg en taekwondo drakt og tiara❤️

Hah, jeg sier go for it. Det vil nok lære gutta å holde en armlengdes avstand det, haha!

HA!! Du har ikke ett problem. Det har for så vidt ikke jeg heller, men mens jenta mi på fire foretrekker komfortable lekebukser og capsen på snei, så vil tvillingbroren absolutt gå i blondekjoler.... Det får han også. Jentetruser med prinsesser på har vi måttet sette stopper for fordi det ikke er plass nok i dem. The end. Jeg lurer på hvor lenge det varer?

4 åringen vår bor i kjoler! Skjedde noe over natten en kald dag i Januar.. bukser uuuuut, kjoler iiiiin✌🏻 Og da innså vi også virkelig betydningen av ordtaket "man velger sine kamper". Siden har frøkna gått med kjole HVER eneste dag, om det så var -19 grader ute. Drømmen er å bli Elsa samtidig som kaptein sabeltan og hiv o hoi ljomer i veggene😉 Livet er jo tross alt en fest😜

Hahaha! Oh yes, man velger sine kamper, og en kjolekamp mot en bestemt prinsesse er dømt til å tape x-)

Det er som å lese om vår jente på 3,5❤️ Hun ELSKER å gå i kjole, og generelt det å pynte seg. Vi har ikke vært noen pådrivere, for jeg tenkte at joggebukse og genser er mer egnet barnehageklær enn kjole og skjørt, men har hun bestemt seg, så har hun bestemt seg. Nå er det kjole og tights det går i. Skikkelig jentejente har vi fått, men så er hun jo verdens fineste også da, når håret er fikset og kjolen er på❤️

Vi har ei som er akkurat likedan. Uansett hvordan Vær det er, hvor vi skal eller hva det enn måtte være - så SKAL kjolen på.

Hva heter heter ungene? :)

Vi kaller dem for det meste for plutten og lillesnupp :)

Kenta mi er ikke "fisefin" hun er seg selv i kjole med bustehår🙈

Hun var eneste jenta i 1.klasse som gikk i kjole eller skjørt 9/10 dagee 😅 Så lenge hun hadde strømpebukse eller ullklær under var der greit. Hun tok det av og på med ull og fleece når de skulle ut uansett 😉

Hun gikk også i ullklær med morgenkåpe utenpå i barnehagen en gang 😂

Kallenavn funker nå, men på ungdomsskolen må dere nok finne på noe annet ;)

Bruker ikke kallenavnene så mye, mest på bloggen ;)

Snart4barnsmamma

Snart4barnsmamma

Haha, kjenner meg så igjen i dette med bestemt jente. Eldstemann brydde seg mindre, utenom en yndlingsfarge han ville spare til han ble voksen, for å bruke på jobb.. brun med rever på😂

Mens frøkna vår, HUN var/er bestemt, hun! Ikke nødvendigvis rosa i alt, men kjoler og skjørt skal det være! Har trumfet igjennom bukser til turdager på skolen, da😅

Utover det får hun stort sett bestemme, så lenge det er samsvar mellom vær og antrekk.

3.mann er heldigvis ikke så bestemt enda, annet enn at han SKAL ha jakke på når han går ut..(eventuelt dress på vinteren/kalde dager)..

Har valgt å velge mine kamper😉

Skriv en ny kommentarFølg @pappahjerte på Instagram