Verdens beste tacokrydder

Slik blir du kongen av tacofredag!

I morgen er det fredag og derfor synes jeg det er på sin plass at jeg én gang for alle lærer deg hvordan du lager verdens beste tacokrydder. Seriøst. Du kan sikkert finne andre oppskrifter og du kan kjøpe ferdigkrydder, men dette er det aller beste.

Oppskriften har jeg laget selv, gjennom nøye prøving og feiling, så påstanden om verdensherredømme er kanskje en anelse subjektiv, men prøv selv. Jeg lover deg at du kommer til å bli forelsket.
 

Du trenger:

  • En morter (kjøpes i jernvarehandel eller lignende)
  • ½ potte koriander
  • ½ – 1 rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ts korianderfrø
  • 2 ts spisskummenfrø
  • et dryss pepperkorn
  • ½ ts oregano
  • 1 ts salt
  • ½ lime

* Mengde og type krydder kan selvfølgelig varieres i det uendelige, men jeg anbefaler å prøve dette først 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Slik gjør du:

  • Varm opp pepperkorn, spisskummen- og korianderfrø i en stekepanne/gryte til de begynner å ryke. OBS: Skal bare varmes opp, ikke brennes.
  • Kvern frø til fint pulver i morter.
  • Fjern frø fra chili og del i mindre biter.
  • Ta skallet av hvitløk og del i mindre biter/skiver.
  • Kutt ned halve potten med koriander. Fjern stilkene, ta vare på bladene.
  • Hiv chili, hvitløk og korianerblader i morter og mos sammen med pulveret som ligger der.
  • Spe på med øvrig krydder.
  • Tilsett en skvis limesaft når krydder og urter er most til en klump med “tacokrydder-paste”.
  • Du er nå ferdig og klar for tidenes taco-opplevelse.

 

OBS: Dette er “rolls royce”-varianten for de som virkelig vil slå på stortromma. Ønsker du å gjøre det litt enklere kan du også lage en variant med bare vanlig krydder fra krydderhylla. Bruk ferdigmalt krydder, så hiver du det sammen på 1-2-3.

For Verdens nest beste tacokrydder, bruker du:

  • 1 ts salt
  • 2 ts spisskummen
  • ¾ ts hvitløkspulver
  • ½ ts oregano
  • ½ ts paprika
  • ¼ ts pepper
  • ¼ ts chilipulver

Blander sammen og smækk i gryta. Kan tilpasses og justeres fritt etter egne smaksløker. Hva med f.eks ingefær, kanel, sukker, cayenne, gurkemeie eller muskat? Smak deg frem til tacohimmelen 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

/ Highfive!

* Følg Tacohjerte på Facebook *

5 kommentarer
    1. jammen – i morgen er det jo 23. juni og St.Hans!! Skal det ikke grilles pølser i det Larvikske hjem?? Seriously? Og svidde pølsebrød og kanskje noen marshmellows.. Danse rundt bålet og plukke markblomster?
      Det skal i alle fall jeg gjøre, så kan vi heller ta taco en annen dag. Litt sånn helgardering der, altså.

    2. Det der må jeg virkelig prøve 🙂 Er så lei av den man kjøpre på butikken 😛 Altså, den funker den også, men greit med litt variasjon 😀 Tusen takk for at du deler oppskriften 🙂

    3. Hive korianderstilkene? Truuuuuur du er spinn hakka gæææææærn jeg😀 Hihi. Et godt tips, det er i stilkene all smak ligger og aromaen. Bladene kan man også gjerne bruke, men det mye mindre smak i dem pluss de brukes mest til garnityr 😀 Try it out, du kommer ikke til å angre hihi. Hilsen en hobby kokk som skal prøve ut oppskriften din😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg