hits

Det magiske plasteret

Hvis man aldri har sett det med egne øyne, kan det være vanskelig å tro de nærmest guddommelige kreftene som gjemmer seg i et helt vanlig donald-plaster.

Det som først høres ut som en tur til legevakten, er plutselig som dugg for solen. I det ene øyeblikket roper barna som om beinet har falt av, i det neste er alt glemt. Og alt som skulle til var et ørlite plaster.

Lillesnuppa kan snuble, treffe bakken hardt og sette i et operaskrall som får vinduene til å vibrere. Vi kaster oss opp fra stolen og det er like før jeg ringer etter luftambulanse, men så, klok av skade, prøver jeg meg:

- Plaster?

Da nikkes det bifallende og like brått som smerten oppsto, er den borte. Såret også. Ja, for det trenger jo ikke være sår for å trenge plaster. Plaster kan også brukes forebyggende, for man vet jo aldri når man plutselig skulle finne på å slå seg og da er det greit å være godt forberedt ;)

Men det mest fantastiske med plaster er faktisk at det ikke engang trenger å sitte på riktig sted for å funke. Jeg har flere ganger satt plasteret på feil bein og oppnådd nøyaktig samme effekt. Gråten stilner og smerten forsvinner. For det er ikke så viktig akkurat hvor det er plassert; plaster er plaster ;-)

/ Ha en trygg søndag! ;)

* Følg Plasterhjerte på Facebook *

11 kommentarer

Som mannen min sier: aldri sett så lite blod, men brukt så mye plaster..😅😅

Hahah, det er alt for sant. Bra innlegg :-)

Husk å skriv plaster på handlelista nå da, så er dere ikke fri når det først blir skikkelig blodig alvor ;-) :-D :-P

Her holder det fremdeles med blåsing. Plaster er skumle saker som helst ikke skal i nærheten av kroppen 😂

Har litt samme effekt som vatn har på skaden til ein profesjonell fotballspelar ☺️

Og den magiske kraften man får som foreldre, blåsing. Jeg trenger ikke en gang være nærme ho på 2 år, kan være 3-4 meter unna.

Haha! Samme som fotballdommere bruker, det ;)

Barn er forskjellige. Her er det blåsing som gjelder. Plaster er det bare å glemme, det er tusen ganger verre enn selve såret/fallet/skaden. De hadde prøvd å sette på eldstemann plaster i barnehagen en gang, men da hadde han blitt nesten panisk og hylgrinet, så de har ikke prøvd det flere ganger ;)

Haha, sånn hadde vi det med plutten også. Han ble mye mer skadet av å ha på plaster. Det bekreftet liksom bare skaden, hehe.

Plaster på leger alt. Men du verden...når det skal tas av. Dess eldre de blir dess meg drama. Min er 7 år.

Haha, det kan jeg tenke meg. Plutten hadde en periode der skaden slo seg opp igjen så fort plasteret gikk av x-)

Skriv en ny kommentarFølg @pappahjerte på Instagram