hits

Mamma og det magiske huset

Kjære mamma, du vil nok aldri helt forstå hvor tøft det er å oppdra barn. For det er jobb, veldig mye jobb!

Det er klær som skal vaskes, senger som må res opp, matpakker, bleier, tannleger og trass. Men du har liksom aldri fått kjenne på alt det der du, for vi vokste opp i et magisk hus. Jeg har egentlig ikke tenkt over hvor rart det er før jeg fikk barn selv.

Og jeg har innsett at ikke alle hus er sånn, men vårt hus var sånn. Magisk. Uansett hvor mye jeg rotet og uansett når jeg kom hjem, lå sokkene alltid i skuffen og maten sto på bordet. Husker du det? Jeg slang skitne klær i trappen, men dagen etter lå de nyvasket på plassen sin igjen.

Jo da, du måtte jo kjøre til trening ganske ofte, men selv om jeg satte fra meg bagen med snuskete håndballklær i gangen kvelden i forveien, var de alltid nyvasket og klare for kamp dagen etter. Gjerne med en deilig duft av blomstereng.

Så det slapp du.

Men kanskje mest av alt har jeg tenkt på julaften. Det må ha vært så utrolig deilig! For med fire barn, et par slektninger og etter hvert også barnebarn, må det ha vært så fantastisk deilig å bo i et magisk hus. Jeg vet jeg nøt hvert sekund av det i hvert fall.

Bare stå opp om morgenen, og der sto julefrokosten klar. Under treet, en armada av gaver til alle sammen. Julemiddagen sto allerede i ovnen, gulvet luktet grønnsåpe og julekakene hadde bakt seg selv.

Men jeg tror nesten man ha et sånt hus om man skal klare å oppdra fire barn. Hvordan ellers skulle du håndtert all jobben? Jeg har bare to, men jeg tror ikke du forstår hvor mye jobb det er.

For hvis du hadde gjort det, vet jeg at jeg ville hørt deg klage. Klær ville ligget og slengt, støv ville samlet seg i store tropper. Og du ville vært sliten. Kjempesliten. Kanskje også streng og sur.

Men du var aldri det. Du har alltid vært sprudlende, et ord man ikke kan bruke om veldig mange. Men det var det første som slo meg. Aldri et nei innen rekkevidde, alltid energi til overs. Men igjen, kanskje ikke så rart når man har et magisk hus til sin hjelp. Du skulle bare visst hvor tøft det er.

/ Gratulerer med dagen, mamma <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

11 kommentarer

Tror du har misforstått kjære Peter. Det er ikke huset som er magisk, det er mamma'n 💕 Hipp hurra!

Dette var den beste og morsomste bloggen jeg har lest på lenge :))))

Gratulerer til mammaen din, hun må jo være helt fantastisk! 💜

Så fin måte å hedre sin mor på😍 Finnes flere magiske hus der ute. Jeg vokste også opp i ett.

Fantastisk hyllest til den flotte mammaen din! Hils Mariann og resten av gjengen som er samlet i dag. Jeg vet dere får en morsom kveld! 😄

Gratulere med dagen til mammaen din :) Hun må være helt fantastisk :)

Gratulerer så mye til supermamma😄💐 Tror det finnes noen av dem☺️

Frida Nathalie

Frida Nathalie

Gratulerer så mye til mammaen din! Tror nok det var hun som var supermamma, og ikke huset som var magisk ;) En helt fantastisk hyllest <3

For en helt vanvittig fin og vakker hyllest til din kjære mams!

Så fin og festlig hyllest av din mamma😊. Gratulerer til jubilanten🎈!

Så fin hyllest! og så må jeg le litt - du burde nok kanskje ha tatt ut av den håndballbagen noen ganger selv ;) litt bjørnetjeneste kanskje!? så slipper christina og nesten gå på veggen!

Skriv en ny kommentarFølg @pappahjerte på Instagram