hits

Ballspill inne og en pappa som feiler

Sjeldent har ordtaket "Gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør" passet bedre.. ;-)

 

 

Vi befinner oss i stua med hodet under julegrana for å lete etter nedfallspynt og fjøsnisser. Flytter på ditt, løfter på datt. Plutselig spretter det frem en ball fra bak en stol. En ball som har ligget bortgjemt siden vi begynte å pynte til jul. Jubel.

Barna hopper av glede mens pappa holder ballen høyt i luften som et trofé. De spretter utålmodige rundt og jeg setter ballen i spill. Skal bare dempe den på foten og rulle den bort til et ventende bein. Men i min iver, glemmer hjernen å spille på lag med kroppen, som straks gir ballen et lite løft. Ikke mye, men akkurat nok til at den tar fart. Flyr av sted. Og smeller rett i panna til lillesnupp.

Hun sperrer opp øynene i sjokk og vantro. Jeg kaster meg ned for å kose og beklage, men idet jeg slenger ut med armene, treffer en av dem noe mykt. Som et lite barnekinn.. Jeg oppdager at den ene håndflaten smalt rett i fleisen på 4-åringen, som hopper tilbake med det samme blikket av sjokk og vantro.

Alt dette skjer i løpet av brøkdelen av et sekund, og jeg vet at vi bare er et hårstrå unna tostemt, øredøvende skuffagråt. Og alt er min skyld.

Men rett før den første tåren rekker å gjøre entré, prøver jeg å redde siste rest av verdighet. Men hva skal man si? Jeg har jo regelrett driti på draget og har vel egentlig ikke så mye jeg skulle sagt. Jeg føler meg bare ekstremt dum og ønsker å rettferdiggjøre overfor meg selv at jeg tross alt er en god pappa. Vel, midt oppi akkurat å ha skutt det ene barnet og rappet til det andre.

Så jeg retter meg opp, og sier med overraskende bestemt stemme:

- "Og derfor, kjære barn, skal man ikke sparke ball inne."

 

Da ser de bare dumt på meg før protestene begynner å hagle over dobbeltmoralen. Jeg er ganske sikker på at ingen lærte noe den dagen. Annet enn meg da, som i en alder av 35 endelig har lært at ballspill gjør seg best utendørs ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ - 10 pappapoeng i dag, vi prøver igjen i morgen :-)

* Følg Ballspillhjerte på Facebook *

17 kommentarer

Enda godt man aldri er for gammel til å lære noe nytt :-p Selv om det måtte gå utover to uskyldige barn :-p

Hehehe, true dat. Men de lærte da i hvert fall noe. Aldri stå i nærheten når pappa tror han er Messi :-P

he,he. Herlig.... Men stakkar barna da....:)

Fantastisk skrevet, hahaha!!

Tusen takk for det, Vibeke! :-D

Heidi Hodgson

Heidi Hodgson

Roflmao!! OMG hahahahahaaaa!

Er det bare fordi jeg har feber eller var dette bare noe av det morsomste jeg som 4 barns mor har lest? Jeg burde ikke ledd så mye for jeg fikk et fælt hosteanfall men Tusen Takk, you did it again 😂 Jeg elsker bloggen din ❤

TUSEN Takk for det! Så utrolig hyggelig å høre at min klønete oppdragelse av barna kan bringe glede til deg, haha! Barna var ikke fullt så fornøyd ;-)
/highfive!!

Nå døde jeg litt av latter 😂😂😂😂😂

Haha! Kondolerer :-D
/highfive

Hahaha det der minner meg om meg selv når jeg blir tatt mens jeg smugspiser barnas nutella med skje og drikker sjokomelken dems! 😂😂

Haha! Det høres kjent ut. Så står man der med sjokolademunn og må late som ingenting :-D

http://pappahjerte.blogg.no/1453890564_fysemys_og_skammelys.html

Utrolig artig å lese om deres hverdag :)

Takk for det! :-D
Hverdag og hverdag. Ikke hver dag jeg rapper til ungene altså, haha! :-P

Sparket en ballong midt i fleisen på dattra mi en gang, så vi er flere i klubben. :P

Man lærer noe nytt hver dag,heldigvis 😉Spesielt når man driter på draget og slir oppi det igjen 😂🙈

Hahahaha! True dat :-D

Skriv en ny kommentarFølg @pappahjerte på Instagram