hits

Min japanske bestevenn

Tenk det, du har vært med meg siden 2006! En kaotisk dag i en kaotisk by. Et annet sted, et annet liv, et annet land.

 

 

For midt i hjertet av Tokyo, en by med over 15 millioner innbyggere fant jeg deg. Liggende på en hylle i en liten nipsbutikk som solgte alt fra tekokere til massasjestoler, smilende kattestatuer og munnbind, tyggis og kokekar. Også deg da, min lojale venn i over 10 år.

Min trofaste, steinharde pute <3

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tenk at jeg dro deg med deg hele veien fra Japan. Jeg husker så godt den dagen jeg skulle reise. Det hadde vært en lang (laaaang) kveld med karaoke og da jeg våknet på det nedslitte herberget, visste jeg verken tid eller sted. Men jeg visste at jeg var forsinket. Så jeg måtte løpe mens alle andre sov. Sprintet gjennom en by på størrelse med halve Norge, uten å vite helt hvor eller hva jeg var. Etter et halvt år i utlandet, med en rar blanding av hjemlengsel og savn etter venner jeg akkurat hadde forlatt og antakeligvis aldri ville se igjen.

Men jeg hadde deg, og jeg var så forelsket. For i min tid i Japan hadde jeg oppdaget harde puter fylt med plastrør og jeg nektet å reise hjem uten. Så da jeg endelig fant deg, var jeg hoppende glad. Og selv nå, 10 år senere, er det helt umulig å få tak i noen av ditt slag her fra vår kalde krok i verden (med mindre man er villig til å betale 1600 kroner i frakt..).

Og for noen år det har vært. Hver gang jeg har vært sliten, trøtt og lei, har du vært der for meg. Alltid trofast og hard som en stein. Du gir ikke opp i løpet av natten og blir til en lompe slik andre puter blir, men holder stand. Du er sta, tøff og hard som stein. Og jeg elsker det.

Men tiden har vært slem med deg. Du har blitt så slitt og værbitt at jeg har måttet hjelpe deg på dine eldre dager. Men nå går det ikke lenger. Det er bare så mange striper med gaffateip jeg kan sove på, før Christina begynner å stille spørsmålstegn ved min mentale helse.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Og i går var dagen da jeg måtte ut for å kjøpe din arvtaker. Det var ikke så lett og etter alle mine forsøk, endte jeg på en dritstygg julepute som jeg gruer meg til å bruke. Men noe må gjøres, kjære deg, for du lekker som en sil, og jeg har ikke sånn kjempelyst til å får 5000 små plastrør i senga.

Men dette er ikke slutten, ikke på noen måte. Jeg må bare sy litt på deg. Splitte deg opp i buken og fylle deg over i en ny pute. En face-lift om du vil. Men like fullt, et nytt trekk, en ny følelse, en ny tid. Og jeg gleder meg til å del den med deg.

Min trofaste, steinharde pute <3

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Watashi wa Piitaa desu, dozu yoroshiku ^_^

* Følg Putehjerte på Facebook *

23 kommentarer

HAHAHAHAAAAAAAAAA!!!!!! Du forlenget akkurat livet mitt noen sekunder, hvis det er sant at en god latter forlenger livet å greier.

Yihaaaw! Takk skarru ha :-D
/highfive

Merethe Thomassen

Merethe Thomassen

Steinharde puter er de beste! Jeg fant min favoritt på ikea 👍🏻

Skal seriøst sjekke ut IKEA, selv om jeg bare trodde de hadde sånt puffete ræl ;)

Nonner forbys harde objekter:8 Blir bare rør med den pappa<3 puta.Fins det en japse der ute,som kan skaffe PH en pute?

Sukk, det hadde vært no. Finnes det en japaner i huset? ^_^

http://m.ikea.com/no/no/catalog/products/art/50269835/

Denne er rimelig steinhard. Og billig nok til å kunne byttes ut ofte!

Uuuuuuh, absolutt verdt forsøket. Tuller ikke med det jeg skrev om 1600 kroner i frakt forresten. Det var for to puter fra USA... Holy schmoly!

Dette får meg til å savne Tokyo... Ah, for en by <3 *hjertesorg*

I så fall anbefaler jeg deg tempur (løpet min hos bohus) :D

Nja njo, liksom ikke heeelt den type pute jeg er ute etter, men jo, det kan kanskje funke :-D

Kjøpte mente jeg *

Har du sjekka ut Aliexpress,wish og ebay?Er mye rart på de sidene og om du finner fra kina feks er frakten kjempe billig 😉

Skal ta en ekstra runde. Prøvde meg på ali, men skjønte ikke greia, haha. Trodde man måtte bestille i bulk, og trenger liksom ikke 200 puter x-)

Du er forresten grådig pen på det bildet med hjerte rundt puta! ;)

Pen? Wow! Det tror jeg er første gang jeg har blitt kalt i løpet av de siste... 34 årene :-D
Takk! :-*
/highfive

Ali er genialt! Har hittil bare bestilt telefondeksler og rengjøringsbørster til bil. Det var fri frakt og alt kostet typ 20-30 pr stk. Kvaliteten er faktisk super. Eneste minus er opptil to mnd frakttid, men har du tid til å vente så er det verdt det. Ikke noe verre enn ebay og mye billigere. Jeg har alltid vært skeptisk til sånt så tro meg. Dette er bra. Og hvis varen ikke dukker opp så får du refundert pengene forresten ;)

Wass?! Takk for tips!! Da skal jeg prøve å få bestilt puter. Har brukt endel dx / dealextreme, ser for meg at det er litt samme greia. Det som er moro med så lang frakttid er at man helt glemmer hva man har bestilt, hehe.

Ser ut som at Ali helst vil at jeg skal bestille minst 500 puter, men får se om jeg klarer å prute meg ned til 2-3 :-D https://www.alibaba.com/product-detail/wholesale-famous-Japan-style-nice-breathability_60451071022.html

http://touch.letsdeal.no/#/deal/4769726

What?! Hah, genialt! Men ser ut til at det er utsolgt.. Either way: Takk for tips!!

Kan du ikke bare finne nål og tråd, og sy igjen hullene? Evt. sy nytt trekk?

Hadde det bare vært så enkelt. Det er egentlig innertrekket som er problemet, for det er mer tynnslitt flere steder og med større masker slipper det løs små plastrør hele tiden ;)

Skriv en ny kommentarFølg @pappahjerte på Instagram