hits
18 kommentarer

Jeg og samboeren tenker å kjøpe oss hund, men aner ikke hvilken rase. Vi har sett på såkalte "familievennlige" hunder, men flere av de blir for store til at jeg kommer til å klare å håndtere de. Hvilken rase er Teo? Hva gjorde at valget deres falt på ham? Han er så nydelig<3

Så bra at dere tar valg av rase så seriøst! Tror endel baserer seg på utseende og går derfra, fremfor å tenke lynne, behov og rasekvaliteter.

Teo er en Cavalier King Charles Spaniel, som jeg vil si er opp mot 100 % perfekt som familiehund. En rolig rase, ganske små og elsker kos. Kan gå lange turer, men trenger ikke, så med andre ord så MÅ man ikke ut 1-2 timer om gangen, slik som f.eks huskyer. Teo trives godt som sofapute og felles for rasen er at de er såkalte "selskapshunder" som er lave på jaktinstinkt etc, derfor også veldig godt egnet som familiehund.

Men OBS OBS: Denne rasen er dessverre avlet hardt(!), så vær veldig påpasselig med valg av oppdretter. Her skal alt være på stell med stamtavle og sykdomshistorikk og hele sulamitten.

Men hvis du går for en anerkjent oppdretter og får deg en liten Cavalier, tror jeg knapt nok du kan finne en bedre familiehund.

Jeg valgte ikke Teo, han kom som en del av pakka da jeg ble sammen med Christina. Men jeg kjøpte derimot hund sammen med den forrige kjæresten min. Cavalier det også ;-)

Lykke til!

Hehe, søte bilder;)Tar alltid vitamin D tilskudd fra september - mars...

Heidi Wikstad Amundsen

Heidi Wikstad Amundsen

Nå må jeg le litt... Om du som bor sørpå begynner å bli desperat etter litt sol, tenk på oss her i nord som går inn i 2 måneders mørketid 21. november😜😛 Da ser vi ikke sola igjen før 21. januar 😕

Haha! Legger inn forslag om 2 måneders sydentur i den perioden ;-)

Her i Trondheim så har vi hatt soooool og skyfri himmel hele den siste måneden! :D

Her på vestlandet har vi det kaldt har begynt å fyre i ovnen gå med vinterjakke.. hadde en flott dag på fredag med masse sol 😊😊 skjønner godt du savner sola...😂😉 hehehe

Dette er ikke kritikk, men noe jeg lurer på. Jeg ser at hundene av dere rase har så lange hår på potene, de ligger som en slags krans - skal de ha det?

Han er veldig søt, da.

Hallois! Skal og skal, de blir sånn når de ikke er klippet på en stund. Skikkelig andeføtter, haha! Ser jo litt fjollete ut ja, så godt vi har booket ny klipping for Teo til uka :-)

Du får komme til Trondheim... Sol i 21 dager i strekk vi nå,det er en fin høst det 😎😎

Teo så ikke meget fornøyd ut med alt regnet. Likevel deilig å komme seg ut en tur, da. ;-)

Hvis du skal velge en Cavalier King Charles spaniel, må du være veldig nøye med valg av oppdretter. De er ofte plaget av sykdommer grunnet feil avlsprogram.

Japp, det var mitt neste råd også :)

Tusen takk for et så utfyllende svar! Nei, vi tar ikke lett på det å skaffe oss hund og dette er noe vi har vurdert i over ett år nå. Slik du beskriver Cavalier King Charles Spaniel virker den helt perfekt, både nå når det bare er oss to og hvis vi skal få barn om noen år.

Skal forsøke å finne en seriøs oppdretter, som du sier, som har stamtavle og sykdomshistorikk til hundene sine.

Igjen, tusen takk!

/high5

Du bor tydelig vis på feil plass. (ihvertfall akkurat nå) Her på Sunnmøre har vi ikke hatt regn på lenge. Vi snakker minst en måned. 😊

Seriøst?! Også Sunnmøre som er så fint i utgangspunktet :-) Urettferdig :-P

Vokste opp med en cavalier! Verdens snilleste hund,brukte og snorke som en gammel mann, spesielt når der var folk på besøk og når vi skulle se tv!

Flott hund med mye Personlighet! Glad i alle som kom på besøk, men ikke alltid hun gadd å hilse på de engang 😂

Skriv en ny kommentarFølg @pappahjerte på Instagram