Smuldrepai til terningkast 1000

I dag tror jeg faktisk jeg satt ny norgesrekord i terningkast!

For da plutten fikk smake hjemmelaget smuldrepai med krem, klinket han til med 1000 på terningen! Til nå har jeg aldri klart å komme høyere enn 10, men smaken av nybakte høstepler med kanel og knasete topping med deilig krem, sto til ny norsk toppnotering.

Teknisk sett var det kremen som fikk 1000 og paien bare 10, men det mistenker jeg at var fordi han selv hadde vært med på å lage kremen 😉

Så hvis du er klar for en smuldrepai med epler som står til tusen på terningen, sjekk ut denne superenkle herligheten!

(Oppskrift fra matprat.no)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Omnomnom!

 

SMULDREPAI MED HØSTEPLER

Du trenger (8 porsjoner):

  • 1 kg eple
  • 1 ss vann
  • 100 g sukker *

Smuldre-topping:

  • 100 g hvetemel
  • 100 g smør
  • 50 g havregryn (ev. 4-korn frokostblanding)
  • 100 g sukker **

Pluttens 1000-krem:

  • 1 fløtehus
  • 1/2-1 ts vaniljesukker
  • 1 klype ekte vaniljepulver (kan sløyfes)

 

Slik gjør du:

  1. Skrell epler, ta ut kjernehus og del i terninger. Jeg lot skinnet være på halvparten av eplene, da jeg synes gir god konsistens og smaker godt fra usprøytede epler.
  2. Ha eplebitene i en stekepanne med vann og sukker.
    * Oppskriften ber om 100 gram sukker, men jeg halverte dette ned til 50 gram og det ble mer enn søtt nok. Vurder slev hvor søte eplene allerede er og hvor søtt du vil ha det.
  3. Fres eplene i 5-6 minutter, til de begynner å mykne. Gjerne med et dryss kanel. Hell over i paiform eller ildfast form.
  4. Bland mel, smør, havregryn og sukker til en smuldrekladd som du smuldrer over eplene.
    ** Oppskriften ber om 100 gram, men jeg reduserte det til 75 gram og det ble mer enn søtt nok. Igjen: Vurder eget behov 🙂
  5. Plasser formen midt i ovnen og stek i 30-35 minutter til toppen er gyllen, sprø og fristende.
  6. Server mens den er varm og god med vaniljesaus, is eller krem. Vi lagde en rask krem ved å piske kremfløte, vaniljesukker og vaniljepulver. Superdigg!
    ** Prøv gjerne ulike krydder som kanel, ingefær, muskat eller kardemomme i smuldre-toppingen. Nøtter og/eller rosiner er også helt nydelig i epledesserter 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Let´s do this!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Snakk om å gå på en skrell! (sorry)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I can´t even… (slafs!)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Presto!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fikk raskt god hjelp når det begynte å lukte godt fra kjøkkenet 😉

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Terningkast 1000 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ikke så mye som en smule skal bli igjen!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… ingen kommentar.

 

/ Du vet det er godt når man ofrer all verdighet for å slikke tallerkenen 😉

* Følg Smuldrehjerte på Facebook *

11 kommentarer
    1. Æ e usekker på ka du tengt da du skreiv “han selv”.. men Æ ønske å tru at det va guttungen din.. men her i Trøndelag har den uttalelsa “han sjøl” litt andre betydninga og da kan det jo tolkes mange veie at “han selv” va med på å lage “kremen” .. hele! Just saying 😉 kos dere med pai og krem, fikk litt lyst til å teste selv en dag jeg også gitt!

    2. Vi hadde masse plommer til overs så vi lagde med det – ca samme oppskrift for uten om kanel. Et tips til enste gang med eplene er å tilsette rosiner eller nøtter, om dere liker 🙂 Nyt paien!

    3. Smuldrepai har jeg aldri prøvd å lage før, så det må snart prøves. Ser ut som en deilig dessert 🙂

    4. Lager dette hjemme veldig ofte, en vinner hos store og små. Men; ingen problem og droppe sukkeret helt, og heller strø på litt kanel👌🏻 Ett lite tips ☺️

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg