hits

Båtidyll og pizzalykke

Du vet det har vært en bra dag når barna sovner på ett sekund.. :-)

For i går hadde vi en sånn dag. Jeg vet jeg lovte å skrive om det på kvelden, men det var rett og slett helt sjanseløst. For gårsdagen var en sånn der 25 timer må stappes inn i 24. Og det gjorde vi.

Etter en rask svipp over fjorden med taxfree og mangokake, kom vi nemlig rett fra norsk høst til svensk sommer! Jeg hadde selvfølgelig kun pakket med tanke på hvor ille været kunne bli, ikke motsatt. Så derfor hadde vi med alt man trenger for å overleve en vinterdag på fjellet, men ingenting for en sommerdag på stranda ;-)

Og det var akkurat det vi fikk! For det som egentlig bare skulle være en liten svipptur med båten ble brått en halvdagsutflukt da Sverige bestemte seg for å vise seg fra sitt aller beste og klinte til med full sommeridyll. Vindstille skjærgård og en sol som bakte som på en sommerdag.

Da er det herlig å ha få planer på tapetet og bare la dagen bli til mens man går. Slik som da de to småspeiderne forrest i båten ville legge til land på en øy for å gå på oppdagelsesferd. Typisk en situasjon der man tenker at det sikkert hadde vært gøy, hadde det ikke vært for alt man må hjem for å rekke. Men alt vi skulle rekke i går var ingenting, og derfor kastet vi dreggen og gikk i land. Det viste seg å være en genistrek, for der ute fant vi sommeren!

Vi hang ut på stranden, lette etter skatter, badet og satt oss til å tørke og nyte livet på et solvarmet svaberg. Og mens vi satt der og nøt niste og livet i store mengder, måtte jeg erkjenne at i år falt årets beste sommerdag på 17. september. Rett og slett helt magisk.

Såpass magisk faktisk, at da vi kom tilbake til sommerhuset, kom vi på at middagen fortsatt lå i fryseren, alle var skrubbsultne og gutta skulle vært i seng for en time siden. Slik det gjerne blir når det ikke er verken mødre eller kjærester i nærheten til å dra oss i øra... ;-)

Og sånn ble det at vi toppet en allerede toppet dag, med svensk bestillingspizza og Olsenbanden Jr. på Rockern på DVD. Etterpå sovnet plutten før hodet traff puta, mens de eldste to bukkene bruse senere avsluttet kvelden med puslespill, røverhistorier og 80-tallsmusikk til langt etter leggetid.

Og da vi våknet til lukten av nytraktet kaffe og nystekt eplepai til frokost i dag, ja nei da... Hva skal´n si? Rett og slett en helt perfekt tur :-)

Så tusen takk til Sverige og brorsan og sneipen for godt vertskap. Nesten litt for godt egentlig, for hele veien hjem slet jeg med den kjipe "leirskolefølelsen" man får når man drar hjem fra noe sånt. Den følelsen blir heldigvis fort glemt når man går inn døra hjemme og blir møtt av to jenter som smiler som tusen soler :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tjena söta brorsan!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blomkålsuppe og sommer rett inn stuedøra

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen som synes det var veldig spennende å sitte på bagga :)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Storegutta på tur

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smågutta på tur

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eldstebror i sitt ess

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yngstebror gjør det han gjør best (nix nada)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når livet er sånn...

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gjør man sånn ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Litt sånn arty farty med tid til overs

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 staute klare for krabbefishing

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Asså... skjærgården, sykkel, sommer, sol. Elsk!

 

Valborg oh oh ye ye!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og dette foregikk til... ingen kommentar ;-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gooooood morning, Grebbestad! #eplekake

 

/ I kveld er det min tur til å sovne på ett sekund ;-)

* Følg Svenskehjerte på Facebook *

 

11 kommentarer

Sånn en dag må jeg få til. Høres så utrolig digg ut, med en sånn dag som bare blir til underveis 👍😊👍

Helt, helt, helt perfekt dag!!! Åh <3

Så fantastisk da!!!

Åhhh Grebbestad er fantastisk, pleier å være der i påsken :)

Aldri vært der før, men det var jo helt utrolig fint. Kan tenke meg at det er party der om sommeren, hehe. Også den skjærgården da <3

Linn Christin Arnesen

Linn Christin Arnesen

Bonusfaren min har hytte i Grebbestad :) Vi var der i helgen faktisk! Elsker det stedet :) Er der så fort vi har sjangs. Hvor lå dere? Så ut som om dere hadde en himmelsk bra tur :)

Ja, det var helt fantastisk! Vi bodde på brorsans feriehus i Grönemad :-)
Var bare en liten spasertur inne i selve Grebbestad for å bestille pizza en kveld, men det virket skikkelig trivelig der. Gleder meg til å reise tilbake :-)
Du får sende meg en highfive hvis vi sees der noen gang ;-)
/high5

I Grebbestad har jeg vært på camping i hele mitt liv (45 år faktisk...) På samme sted - hver helg - hele sommeren. Det er rett og slett paradis på jord😊 Bygda viste seg definitivt fra sin beste side denne helgen... Godt destinasjons-valg😊

Oj, så kult! Ja, det var en helt fantastisk introduksjon til stedet. Sitte og spise eplepaier med høstepler fra hagen og nyte kaffe i sommervarme i midten av September. Sprette rundt i skjærgården og finne seg en øy å løpe naken rundt på. Helt fantastisk :-D

Hvor mange søsken har du :)

Tre eldre søsken :-) Mer om det i spørsmålsrunden jeg håper å få publisert senere i dag :-)

Skriv en ny kommentarFølg @pappahjerte på Instagram