hits

Mannen som nesten løp seg i hjel

Dette er historien om utfordringen som holdt på å ta livet av meg ;-)

 

 

 

I dag skinte solen som en sølvmynt og været minnet veldig om sommer, og derfor føltes det som en god idé med en løpetur. So far, so good.

Jeg var kommet rundt 5 kilometer av gårde, da jeg plutselig kom bak en skoleklasse på tur. De hadde på seg treningstøy, men de fleste bare loffet rundt. Jeg skrudde opp tempoet og suste forbi.

Men akkurat da jeg trodde siste kvise var passert, kom det plutselig en jypling opp på siden. Verdens største smil og to tomler rett til værs. Jeg rev ut øreproppene:

- "Jaha?"

- "Yes!" svarte han og gliste fra øre til øre.

Å jasså ja, så han skal liksom tøffe seg foran klassen og få meg til å se dårlig ut, ey? Not on my watch. Et godt stykke foran oss sto en stor lastebil parkert. Perfekt.

- "Førstemann til lastebilen?" ropte jeg og hevet et øyebryn. Ikke søren om han er klar for det, tenkte jeg.

- "Ja!" kvitterte han og skjøt fart.

Bak ham hørte jeg umiddelbart at resten av klassen brøt ut i spontante heiarop. Hupps!

 

Go go go!

 

I brøkdelen av et millisekund vurderte jeg å bare gi ham gleden, men så våknet jegeren i meg til liv. Jeg hadde allerede 5 kilometer bak meg og var egentlig klar for å legge inn årene, men nå lå jeg plutselig skulder til skulder med en liten rekefis som skulle parkere meg foran alle vennene sine. Ikke faen.

Jeg fyrte av alle motorer og la meg på hjul. 100-150 meter å gjøre det på. Headsettet klamret seg tappert fast i det ene øret, mens den andre enden ble kastet fra side til side som en hengebro i stormkast. Også jeg som var midt i favorittsangen min! Skal jeg virkelig la den bli et sørgelig minne over den gangen jeg ble gruset av et spedbarn på 100-meteren? Aldri!

Tidligere på turen hadde jeg tenkt over noe jeg har hørt en gang: "Tapere fokuserer på vinnere, vinnere fokuserer på å vinne." Det høres bra ut i teorien, men alt jeg klarte å tenke på var min tapre motstander.

Han kan ikke ha vært en dag over 15. Relativt tynn og tilsynelatende ganske veltrent. Dessuten hadde han hele klassen sin bak seg som sto og jublet.

Jeg derimot hadde allerede løpt i snart en halvtime og var gjennomsvett og sliten. Dessuten sleit jeg med min selvdiagnostiserte kneskade. I tillegg var jeg minst dobbelt så gammel og lå helt sikkert et tosifret antall kilo over ham på vektskiva.

Så med andre ord: Han hadde formen, alderen, fysikken og fansen. Men det var én ting han ikke hadde: Et ego som ikke ligner grisen og et veldig tilstedeværende alderskompleks.

For ham var det kanskje moro, men for meg var det blodig alvor og snakk om ære. Skal jeg, voksne mannen, bli passert av den neste generasjon allerede? Skal jeg la denne lille pipestælken ta rattet? Skal jeg akseptere at min tid er over og sende stafettpinnen videre? Nein!

Så jeg ga alt. I 10 herlige sekunder kastet jeg alt jeg hadde av bensin og pinner på bålet og brant kruttet i begge ender. Og det gikk! Med noen meter igjen, feis jeg i fra og etterlot ham i grusen. Jeg kastet hendene til værs og hevdet min rett til tronen. Victory!

Så skal det sies at da det viste seg at det fortsatt var noen meter igjen og min konkurrent brukte min premature feiring på å gjøre et siste rykk, måtte jeg ty til litt ufint spill og skubbing for å dra seieren i land.

Jeg pleier riktignok alltid å si: Det er bedre å tape enn å jukse, men dæven heller, det finnes unntak ;-)

Vi avsluttet det hele med en highfive og god stemning, før jeg løp videre. Og jeg klarte akkurat å forsvinne rundt neste sving, før jeg kollapset ned i krabbetempo. Pusten var langt unna og hadde jeg hatt mobilen, ville jeg ringt etter taxi. Eller ambulanse ;)

Men jeg vant. Jeg vet ikke om han vet at det var en konkurranse, men det var det. Og jeg vant. Gammel og seig og sliten og fæl, men jeg vant. Det er veldig usannsynlig at beina kommer til å klare å bære meg utenfor døra i morgen, men samme kan det være. Jeg vant, og takk gud for det, for jeg er ikke helt klar for kamferdrops og støttestrømper riktig enda ;-)

 

senior cool man dancing

 

/ Peter 1 - Fornuften 0.

* Følg Løpehjerte på Facebook *

12 kommentarer

Hahahhaha, jeg har sittet og ledd høyt gjennom hele innlegget:D Fantastisk!

Hahaha, nå som jeg endelig har fått tilbake både hvilepuls og pust kan jeg le av det selv også ;-)
/High5!

Hei! Jeg lurte på om du kunne poste en av handlelistene dine? Synes alltid det er spennende å se, går alltid i det samme når jeg er på butikken, så litt inspo er supert! Gjerne også tips til mellommåltider og sunn snacks

Ikke noe sånn veldig oppsatt og perfekt handleliste, men rett og slett det du skal hansle neste gang! Med vaskemidler og alt, haha!

Dæven, det var en artig forespørsel. Klart jeg kan! Skal handle i morgen, så det passer bra :-) Oppfølging kjem :)
/high5

Heidi Hodgson

Heidi Hodgson

Hmmm... Var den handlelistekommentaren ironisk ment? Vaskemidler og alt? Hmmm... Anyways, tror mange mannfolk vil kjenne seg igjen i denne historien din om ære og stolthet. Hahaha. Takk for at du delte, det var en god start på dagen! :)

Jeg vil og se handleliste! Elsker lister❤️

Haha, den rareste forespørselen jeg har fått noen gang, men det er greit. Liste kommer :-D

Ha, ha, ha , så bra....Han kommer nok ikke å glemme dette så fort...

Nei, håper da det er lenge før du får bruk for støttestrømper og kamferdrops....:)

Haha tenk formen du kommer i hvis du gjør dette hver gang du skal løpe. ;-)

Ler så jeg griner :D

Hahah fy søren!! Lenge siden jeg har ledd meg skakk ihjel av et blogginnlegg, du rocker :D

Ho hooo, tusen takk! :-D Vært syk helt siden den joggeturen, tror kroppen takket for seg, haha!

Skriv en ny kommentarFølg @pappahjerte på Instagram