hits

Lag superjuice med ungene

Lag juice på 1-2-3 og få en smaksrik start på helgen!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Dette er et knallbra aktivitetstips for deg som ønsker å fyre i gang dagen med en aktivitet som er morsom for ungene, og som samtidig produserer en utsøkt superjuice til frokosten! Det eneste man trenger er en juicemaskin, ett eller flere barn og hva enn du måtte ha av frukt og grønnsaker i kjøleskapet.

Selv dro jeg frem alt jeg fant av interesse i kjøleskapet og endte opp med denne lille samlingen:

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Så er det bare å brette opp ermene, skru på, kjør på.

Her i huset elsker ungene å få være med på slike ting, og ekstra spennende er det selvfølgelig å se frukt og grønt bli kvernet til det ugjenkjennelige og komme ut av maskinen som juice og mos. Og stort sett alt kan kvernes! Frukt, grønnsaker og bær, bare kast det oppi og se hva som funker. Av erfaring kan jeg melde om at grønnkål gir veldig lite juice for penga, mens appelsin er et juicemirakel.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Og når man endelig er ferdig, har man brent av masse tid, hatt det kjempemoro og sitter igjen med en stooor porsjon improvisert superjuice som alle kan kose seg med. Sunt, godt og smaksrikt. Min erfaring er også at barna gjerne spiser/drikker mer hvis de selv har fått være med å lage, og denne juicen gikk i hvert fall ned på høykant!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Så det blir dagens tips for helgen, dersom du har litt tid til overs og lyst til å sparke i gang frokosten på best mulig måte. Også trenger du en røddig juicemaskin da. Vi har Wilfa Juicemaster. Ikke sponset, bare vet at mange kommer til å spørre hvis jeg ikke skriver det ;-)

Hvis man ikke har juicemaskin, kan man selvfølgelig presse appelsiner på den gode gamle måten, men vil ikke anbefale å prøve å presse f. eks grønnkål for hånd. Men annet enn det: Go for it! Moro, forfriskende og en goood start på dagen :-)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

/ Skål! :-)

Les også: "Småbarnslivet i et nøtteskall"

* Sjekk ut Pappahjerte på Snapchat og Følg Pappahjerte på Facebook *

22 kommentarer

Så moro for barna at de får lov til å være med i juicelagingen. Da blir det som oftest ekstra stas å drikke den etterpå :)

Selvfølgelig må de få være med :-) Samme med matlaging også, hvis de får være med, er det så mye lettere å få i dem middag, for da vet de liksom hva det er og synes det er litt stas at de har laget det selv :-)

Herlig! Og det er jo så godt !

Oh yes! Kan jo være litt uheldig på kombinasjonen i blant, men dette smakte i hvert fall helt nydelig :-D
/high5

Dette så skikkelig godt ut! :) Tror ikke bare det er barna som koste seg med den juicen. ;-)

Dere burde jo fryse ned juicen til is også! :) sikkert helt super saftis :)

Aha! Kjempetips! Det skal prøves neste gang :-D
/high5

Har du noe tips til hva vi kan bruke pulpen (fruktkjøttet som blir igjen)til? Syns d er så dumt å kaste det.

Søk på nett, men vi har blant annet brukt den som fyllmasse i brød/rundstykker :-)

Berit, fruktkjøttet/grønnsakskjøttet kan brukes til stuinger, paifyll, gryterett osv:)

Og må bare nevne at frukt som banan og avocado ikke egner seg i juicemaskin - det sliter veldig mye på maskinen; disse fruktene bør heller gå i blender:)

Takk for det, enig med du :-)

Notis: Plutten kastet oppi banan sist. Ble ikke mye juice nei, men smakte litt banan likevel, så noe må ha kommet seg nedi :-P

Pappahjerte. Du MÅ følge Trygveskaug på instagram! Hans seneste dikt passet til deg hehe

Klart jeg følger Trygve! :-D Men har ikke sett siste diktet. Skal rett inn og sjekke ut nå. Takk for tips :-)

Juice er så godt! Og flott å ha med barna! For de som ikke har juicemaskin kan man hive frukten oppi en blender med litt vann og vips så har du juice :-) Det er sånn de gjør det her i Brasil og så vidt jeg har skjønt er det sunnere fordi man får i seg flere av næringsstoffene i frukten. Men spiser dere fruktkjøttet på en annen måte senere blir det jo det samme. Uansett, her har vi bare blender og det funker som en drøm!

Godt poeng, blender funker selvfølgelig kjempebra. Så blir det litt mer fiber også ;-)

Hjemmepressa juice er så digg! og gøy! Jeg synes bare det er innmari mye å drasse frem juicemaskin, så har bytta ut den med en lettvint smoothie-on-the-go-maskin. Blir ikke helt det samme, men der igjen er smoothie en perfekt og lettvint frokost i farta. Hiver oppi rå egg og kesam i tillegg til bær og frukt, så blir den et måltid i seg selv :)

Oj dæven, rå egg og kesam? Er det en sånn bullett-variant? Høres spenstig ut. Vi lager også endel smoooothies, men det blir en litt annen greie ja :-) Gærgött er det okke som!

Glem det. Det sto banan. Ikke bacon. Juice er godt! Bruker juicepressa alt for sjeldent her i huset, den står på stas. Synd i grunnen.

Er så godt med juice! Jeg er alt for dårlig til å bruke den! Den beste juicen er 1 gulrot, 1 eple, litt sitron og litt ingefær! :D Smashing!

Må du skrelle/renske frukten først? Vet det finnes juicer hvor du ikke trenger det

Skriv en ny kommentarFølg @pappahjerte på Instagram