Hjemmelaget sjokoladepålegg

Det er jo ingen hemmelighet at sjokolade er noe av det beste som finnes i verden.

Men det kjipe med sjokolade er at det har en tendens til å løpe rett fra munnen til hofta og bli der.

Og når man har barn i hus så vil man jo gjerne også at de skal få i seg litt annet enn bare sukkerbonanza fra morgen til kveld og da er det fint å komme opp med alternative løsninger på både barnas og de voksnes premisser.

Heldigvis er det KJEMPELETT å lage SUPERDIGG sjokoladepålegg selv!

 

 

Dette er jo ikke egentlig en matblogg, men i det siste har jeg fått veldig mange forespørsler etter oppskriften på et hjemmelaget sjokoladepålegg jeg har lagt ut noen bilder av blant annet på min Snapstory (følg mæ på snap: pappahjerte).

Og jeg er jo en folkets mann jeg, så her kommer min oppskrift på et hjemmelaget sjokoladepålegg helt uten sukker og kjipe tilsetningsstoffer.

Alt du trenger er et par enkle ingredienser og en food professor. Her, la meg vise deg.

 

Pappahjertes sjokoladepålegg

  • 200 gram hasselnøttkjerner (fås i alle butikker)
  • Melk, 2-4 dl (koks, ku, ris, havre, soya, mandel – bruk hva du vil. Eventuelt fløte)
  • 5-6 dadler
  • Vaniljeessens / Vaniljepulver
  • Ev. annen søtning og snask (rosin, tranebær, svisker, goojibær, kakaonibs, kokosmasse etc.)
  • Kakaopulver, ca. 3 ss (vanlig bakekakao, ikke O´boy / Nesquick)

 

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader, legg nøttene på et brett og stek i 6-7 minutter. Følg med så de ikke blir helt svarte.
  2. Kjøl ned nøttene noen minutter, før du legger de i et kjøkkenhåndkle og skrubber og rister til skallet preller av.
  3. Kjør hasselnøtter i food processor. Her må du kanskje stoppe den noen ganger og dra ned nøttene fra siden med en slikkepott, men etter noen minutter burde de oppføre seg. Kjør på helt til nøttene bli flytende! Ja, helt flytende. Det tar kanskje inntil 5 minutter-ish.
  4. Nå begynner det morsomme. Jeg har nemlig ingen eksakte mål for resten av prosessen! Men du skal altså spe på med melk og godsaker helt til du har funnet den perfekte smaken og konsistensen.
  5. Start med en god skvett melk, ca. 2-3 ss kakao og kast oppi dadler, bær og en liten dæsj vaniljepulver/-essens.
  6. Derfra og ut må du bare spe på med melk/fløte, kakaopulver og evt bær/vaniljeessens til du treffer smaken du er ute etter.
  7. Jeg vil tro jeg ender opp med å bruke ca. 3 dl melk og 3 ss kakaopulver. Pluss minus 😉
  8. Hvis du absolutt må kan du også ha i f.eks litt sukrin eller stevia, for å få en litt ekstra søt spiss på det.
  9. Jeg bruker helst kokosmelk eller fløte fordi det gir en ekstra god smak. Det kan selvfølgelig byttes ut med andre varianter, ikke vær så redd for fettet. Dette pålegget er ment for å mette godt med sunt og godt fett, uten å tilsette sukker, så kjør på med fløte hvis du liker smaken 🙂

 

Og vips, på få minutter har du et uuuuutsøkt sjokoladepålegg som kommer til å stå til trampeklapp fra hele familien!

Denne oppskriften holder til en stor skål med pålegg som i kjøleskap og under plast holder seg i inntil en uke. Eller.. holdbarhetsdato har vel egentlig aldri kommet på tale så langt, den blir spist opp leeenge før det 😉

Lurer du på noe, bare hyl ut i kommentarfeltet 🙂

Sjokoladepålegget smaker for øvrig helt nyyyydelig på hjemmelagde bananpannekaker!

 

 

Oppskrift på helt utsøkte bananpannekaker..? Ja, det finner du her: –> Pappahjertes Bananaramapannakaka

 

/ Enjoy!

* Følg Sjokoladehjerte på Facebook *

12 kommentarer
    1. Buhuuu… Prøve meg på denne.. Men har ikke foodprossesor, så prøvde me stavmikser.. Funka dårlig.. Så må vel prøve en gang til med rett utstyr😉

    2. Ser veldig godt ut!! Skulle ønske du hadde ei eksakt oppskrift 😉 Jobber i bhg.å kunne ønske å gi dei sunn nugatti avogtil 😊

    3. Lagde dene i dag, å nammenammenamme! Jeg endte opp med å bruke 9 dadler og ca 3dl kokkosmelk. Var liiitt for ivrig med kakaopulver, men kompanaserte med litt ekstra vaniljepulver :p

    4. Denne er en stor favoritt hos oss. Vi har brukt halvt om halvt med mandler og hasselnøtter, og i dag har vi laget en med cashewnøtter.

    5. Når jeg lager dette, koker jeg opp melka med dadlene oppi.
      Da blir holdbarheten MYE lenger! Opptil en mnd. uten problem!

    6. Hei,
      Har lyst til å prøve hjemmelaget sjokoladepålegg. Vil det funke å lage dette i en kraftig blender? Noen som har prøvd?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg