hits

Vår is in the air

Endelig er våren her og våren det er årets beste tid.

Det er noe helt spesielt med våren. Våren er selve potensen. Det er spenningen, gleden, forventningen. Om våren blir man som et barn igjen. Det er drømmen om sommeren, håpet for godt vær, turer til stranda med barna, is i solen og reker til solen går ned. Det er tiden da alt blomstrer: humøret, blomstene og gleden.

 

 

Der vinteren er en mørk tid pyntet med fine stunder, er våren et overflødighetshorn av lys og smil. Jorden våkner opp av dvalen, strekker seg mot himmelen og hilser deg blidt velkommen til hver eneste dag. En tid for optimisme, en tid for glede.

Men det er også tiden da solen gløtter nådeløst inn vinduet som en nysgjerrig svigermor på jakt etter rot og hybelkaniner. Den lave vårsolen lusker seg inn akkurat over thujahekken til naboen og avslører hvert eneste hundehår som ligger pent dandert på parketten. Plutselig gjenoppstår alle merkene etter kladdete hender på vinduet og får det til å se ut som frostet glass. Det er ikke bare naturen som våkner til live etter dvalen, men også huset og det roper desperat etter en dusj og en skrubb.

Så da er det frem med alt man har av bøtter og spann. For en mann som meg må jeg begynne på nytt hver eneste vår, fatter bare akkurat nok interesse til at jeg får jobben gjort uten å egentlig lære noe av det. Vasker man gulvene med salmiakk eller blir det helt feil? Kan man gnikke avispapir på vinduene? Og hva er egentlig best for et snuskete dusjkabinett? Sluket husker jeg fra sist. Der er det bare å lukke øynene, strekke ut en arm og tenke på noe annet.

 

Ta vårrengjøringen uten en skamløs selfie? Saklig.

 

Hva gjør man egentlig med gamle yoghurtflekker i sofaen og hva med alle strektegningene som pjokken har prydet tapetet med? Skal vi prøve å vaske de bort, la de stå eller rett og slett bare male om? Hva med gamle stearinflekker på duken, skal de inn i fryseskapet sammen med linskjorten til bunaden eller er det der egentlig bare sprøyt?

Heldigvis bruker jeg såpass lang tid på å løse alle disse flokene at innen jeg er ferdig har frua gjort mesteparten av jobben. Og med huset rent og vinteren parkert kan våren endelig starte. Og våren, det er årets beste tid. Et etterlengtet hamskifte fra den tunge vinterkåpa til den lette vårkjolen. Våren er leken og yr. Våren er tiden for å gjenerobre lekeplassen med barna fra vinterens jerngrep.

Og enda har man sommerens mange gleder, håp og savn foran seg et sted langt der fremme i horisonten, for våren er spenningen, forventningen og potensen.

 

 

Teksten "Våren" ble først publisert i gratismagasinet PlussTid.


 

/ hurra for årets beste tid

* Følg Pappahjerte på Facebook *

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentarFølg @pappahjerte på Instagram