hits

Alltid med krem

Det rare med vinteren er at det er så mye man glemmer fra år til år.

Når høstværet rusker og det går mot snø er det de samme bildene som går igjen hvert eneste år. Romantiske forestillinger om en harmonisk familie som varmer seg i gløden fra peisen og hver sin kopp med bestemors hjemmelagde kakao. Med krem selvfølgelig. Alltid med krem.

 Det neste man ser er bilder av utopisk vakker norsk natur, der snøen henger tungt på greinene i tykke lag. Gjennom trærne kommer et smilende kjærestepar kledd i matchende anorakker og sklir smilende gjennom skisporet som en varm kniv i smør. Ute på skøyteisen spinner en lykkelig ballerina mens alle skogens dyr står på sidelinjen og applauderer med poter og hover. Over alle de drømmende tankene høres den duse lyden av Sølvguttene. Vakkert.

Men hva glemmer man? Virkeligheten. Snøen som legger seg som et jernteppe over eiendommen og nekter å rikke på seg. Snøfreseren som graver seg ned i grusen og sender bølger av sylskarp småstein rett inn i lakken på bilen. Snørrete unger som danderer huset med slim, morgener så kalde at kaffetrakteren streiker og all tiden brukt på å vandre rundt i endeløst slaps til knærne. Da er det ikke mye idyll å spore i tankene, men det glemmer man så snart snøen er borte. Rart det der.

Jeg tror kanskje de overdrevent idylliske forestillingene av vinteren på sitt beste er en viktig overlevelsesmekanisme for at vi nordmenn skal komme oss gjennom denne kalde og mørke årstiden. For hvis man lar vinterens mørke ta overhånd kan man fort gli inn i en slags vinterdepresjon. Kanskje er det nettopp derfor vi søker det positive.

 

 

Heldigvis byr vinteren på mange gleder for den som søker det. Snøen for eksempel. Ser man snøen kun som en arbeidsoppgave kan den fort tynge ned på mer enn bare taket. For det er mye arbeid med snø. Den skal skrapes av, børstes bort og måkes vekk. I tillegg må man kjøre veldig forsiktig på den. Men den kan også lekes med!

Skyv ikke vinteren unna som en fiende, men omfavn den som en venn. Trykk vinteren til ditt bryst og kos med den. Vinter er mer enn bare snø og kulde, det er også en tid for lek og glede. Finn frem akebrettet, kast snøballer på naboen og bygg snømann i hagen. Vinteren er best for det lekne mennesket, så kom deg ut i snøen og bli som et barn igjen. Barn elsker vinteren. Og kakao. Med krem selvfølgelig. Alltid med krem.

 / alltid med krem

* Følg Pappahjerte på Facebook *

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentarFølg @pappahjerte på Instagram