hits

Amming og rosenkål

Å spise rosenkål er en kjempedårlig idé når man ammer. Sånn, da vet vi det.

Selv hvor godt forberedt man er på livet som småbarnsforeldre er det vanskelig å huske alt. At kål kan ha en uheldig effekt på morsmelken har man jo hørt om, men det er så lett å glemme og dessuten er det sikkert veldig overdrevet uansett. Neida, var nok ikke det gitt.

En god tommelfingerregel her er at babyen får i seg alt mor får i seg. Og vi vet jo alle hvordan man selv kan reagere på høyt inntak av kål ...

 

- Ja, jeg skulle bestilt et helsikes mageknip. Kommer om fem minutter? Perfekt!

 

Først forsto vi ingenting og det var ikke før etter en lang kveld med sprutgulping og en enda lengre natt vi skjønte at noe sto på. Det var frua som snublet over svaret:

- Kanskje hun begynner å bli syk? Eller kan det ha vært noe vi spiste? Men vi spiste jo bare trygge ting i går; ris, fløte, rosenk- ..ål. Aaaah. RosenKÅL ja.

Hvorpå min umiddelbare reaksjon var:

- Hæ, rosenkål? Men de er jo så små?!

En kommentar som resulterte i at frua sendte meg "blikket". Det er tydeligvis ikke størrelsen det kommer an på. Det var jo hyggelig å få bekreftet det da i hvert fall.

Så da vet du det. Rosenkål og amming? Nei takk. Det skal sies at ingen pupp er lik og alle reagerer forskjellig, men her i gården blir det i hvert fall ikke noe mer kål før puppen er lagt på hylla.

Spørs om vi holder hele veien gjennom Thomas & Harald i kveld gitt. Tviler på det ;-)

 

 

/God helg!

* Følg Pappahjerte på Facebook *

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentarFølg @pappahjerte på Instagram