hits

Spillekveld

Det blir alltid god stemning av en kveld med brettspill, forfriskninger og moro, men i det siste blir det bare bomgiring hver eneste kveld.

/ skrevet i samarbeid med Tactic

Etter at lille Fersken kom til verden har det blitt mange bleieskift og lite annet. Amming, bleieskift og soving, det er vel stort sett det det går i. Å gå sånn i loop dag etter dag kan man bli sprø av og derfor har frua og jeg i en god stund nå pratet om å piske sammen noen venner til en spillekveld med brettspill, forfriskninger, god stemning og hygge.

Jeg kan faktisk ikke tenke meg noe som er triveligere enn å benke seg ned med gode venner og ta en runde med brettspill som Alias og Kokkelimonke. Stemningen er i taket, smilene er store og high fivene sitter løst.

 

Sånn skulle det se ut ... (sukk).

 

Men etter noen uker uten å være så mye som i nærheten av å invitere venner på hjembesøk har vi nå senket ambisjonene til å i hvert fall klare å ha en trivelig spillekveld sammen, bare oss to. Det begynte vi å bli ganske flinke på før fersken kom til verden. Det er jo utrolig trivelig å fyre opp litt popcorn, skru på radioen og kose seg med en runde brettspill, puslespill eller yatzy for to.

Men så er det bare det å samle to slitne småbarnsforeldre rundt et bord da. Det skal visst ikke være mulig. Mang en kveld har vi prøvd, men enda har vi ikke kommet dit at vi faktisk klarer å sitte rundt bordet på likt og få gjort unna noe spilling av verdi.

9 av 10 kvelder er frua for trøtt. Sjeldent rekker vi å sette oss ned før tidligst halv ti om kvelden og da er det samme tralten hver gang: "Sorry altså, men jeg er så sliten at øya går i kryss. Kan vi ikke heller prøve å få lagt oss litt tidlig isteden"?.

 

Her har fattern disket opp med popcorn og alt, men akk til ingen nytte.

 

De resterende kveldene blir pappa i huset sittende med bloggen hele kvelden eller lille fersken setter i et hylekor. Blir liksom ikke den samme schwungen over en spillekveld når frua må ut med puppen hvert nittende sekund.

Så derfor har jeg nå gitt opp den tidligere hverdagsromantiske planen om å møtes over spillbrettet om kvelden og høre på koseradio og koseprat mens vi kosespiller. Det får vi ta når fersken tar til vettet og får på plass en døgnrytme vi andre kan leve med.

Heldigvis kjenner jeg en kis som alltid er klar for å spille litt. Aldri for trøtt, aldri for opptatt, aldri et nei å se noe sted. Plutten er sikker som banken og alltid klar for en runde spill på stuegulvet.

 

Busytown er over 2 meter langt og like morsomt uten regler :)Brettspill og peiskos = god stemning :)A-Å junior fungerer også helt utmerket uten spilleregler.

 

Så hvis det klør litt i spillefingrene eller småtten ønsker seg spill til jul, er det bare å hive seg på bølgen. Artige brettspill skaper alltid god stemning! Mine favoritter er blant annet Kokkelimonke og Alias, mens pluttens favoritter inkluderer A-Å junior og Busytown (helst uten regler). Alle disse spillene er i salg i de fleste bokhandler og de fleste leketøysforretninger.

 

/ God jul, spill og vær kul :)

* Følg Pappahjerte på Facebook *

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentarFølg @pappahjerte på Instagram